dimecres, 21 de maig de 2014

Divergent / Divergente / Divergent

Bé, com vos vaig dir, ja m'he acabat el llibre "Divergente". Ha sigut un llibre que m'ha enganxat molt a la lectura i gràcies a això, m'ha sigut molt fàcil de llegir. A continuació, vos deixe un resum del llibre i després la meua opinió.

Resum:

Divergent, de Veronica Roth, és la història d’una xica de setze anys que s’anomena Beatrice. Ella viu a Chicago que està dividit en 5 faccions: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Cadascuna d’aquestes faccions valora una qualitat humana per sobre de qualsevol altra.
Als setze anys, els joves han de decidir quina és la facció a la qual volen pertànyer. Triarà Beatrice Abnegació per quedar-se amb la seua família o seguirà el seu cor i triarà un altra facció? No vos conte res més...i a llegir!!!

La meua opinió:

Jo catalogaria aquest llibre com: no-me'l-puc-deixar-de-llegir!
Destacaria dos coses fonamentals d'aquest llibre que m'han agradat molt i crec que són importants. La primera és el concepte de distopia i la segona és la construcció del personatge de Beatrice.

Distopia: concepte contrari a utopia, és a dir, els fets transcorren en un lloc fantàstic que malgrat que als personatges els semble el millor, no ho és. És un lloc indesitjable com Els jocs de la fam de Suzanne Collins. Però qui determina quin lloc és distopia o utopia?

En quant a la construcció del personatge de Beatrice, primer es presenta com una xica dèbil, sense forces, feble, fluixa... Però després presenta ser tot el contrari, una heroïna forta, egoista, manipuladora, venjativa, amb canvis d'humor... Però alhora dolça, comprensiva, amable, compassiva, agradable...com pot ser una persona amb totes estes caraterístiques?

LLIBRE vs PEL·LÍCULA.
El llibre és una passada, m'ha agradat moltíssim.
La película és una merd... Es salta moltíssims detalls i no explica algunes coses com per exemple el significat dels tatuatges i algunes escenes de la pel·lícula no són gens fidels al llibre. ( Els llibres la majoria de voltes són molt millors )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada