dimarts, 15 de juliol del 2014

Si decido quedarme

M'he acabat de llegir un llibre molt xulo titulat Si decido quedarme de Gayle Forman.

El llibre conta la història de Mía, que té 17 anys, un germà xicotet de huit, un pare músic i el do de tocar el violoncel com els àngels. Molt prompte s'examinarà per a entrar a una prestigiosa escola a Nova York, i, si l'admeten, haurà de deixar-ho tot, inclús a Adam, de qui s'ha enamorat. I encara que el violoncel és la seua passió, la decisió d'abandonar-ho tot, la inquieta des de fa setmanes. 

Un matí, la ciutat es troba amb una capa de neu i les escoles tanquen. La jove i la seua família aprofiten per a eixir d'excursió amb cotxe. És un dia perfecte, estan relaxats, escoltant música i xarrant.

Però en un instant tot canvia. Un terrible accident deixa a Mía malferida en el llit d'un hospital, mentres el seu cos ha de decidir entre la vida i la mort. I ara, eixa decisió és l'única cosa que importa.





Aquest és el resum del llibre, el qual em recorda al de Si no te vas de Pau Joan Hernández.

Els dos llibres són molt similars en l'argument perquè són dos adolescents que tenen un accident, però les dos protagonistes, Lorena i Mía, s'han quedat a la Terra per dos motius diferents: 
Lorena no entén perquè el seu cos està mort i la seua ànima viva; supose que serà per a veure quin és el motiu pel qual s'ha mort i per a determinar perquè segueix ací. 
Mía s'ha quedat per a veure que fa amb la seua vida, perquè ha de prendre una decisió molt gran: la decisió de quedar-se amb els vius o anar-se'n per a sempre. Serà l'amor que sent per Adam suficient?


Els dos són una vertadera passada!! Un narrador en primera persona que curiosament està mort!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada