divendres, 20 de març del 2015

El meu nom no és Irina

El meu nom no és Irina és un llibre escrit per Xavier Aliaga.


Tracta d'un xic que li diuen Néstor, estudiant de batxillerat i aficionat a escriure relats, qui es capgira quan Irina una jove d'origen rus arriba a l'institut. Néstor veu en ella la imatge viva d'una de les seues protagonistes d'un dels seus relats i comença una relació amorosa amb ella, plena de mitges veritats i secrets. Mentres tant, la família de Néstor està a punt de trencar-se en mil trossos ja que té una germana bocuda i uns pares que no es suporten l'un a l'altre. Però esta no és la pitjor de les situacions... després, la vida de Néstor es complica una mica més...què li passarà a Néstor? Què serà de la vida nova que ha començat Irina ací?

El que destacaria del llibre és la idea d'introduir un personatge adolescent de diferent cultura i que les dos nacionalitats s'entrellacen tenint complicacions. També m'ha encantat la manera que l'autor inclou els relats de Néstor en la seua vida, en els seus somnis. Però si hi ha alguna cosa fonamental al llibre és el llenguatge que utilitza ja que és com nosaltres, els joves, parlem:

"És un pla superguai, Virgi, collonut."
"Estàs emparrat o què?"
"A mi em pareix una merda"
Jajaja...alguns pares no aprovarien que un professor recomanara un llibre així...però això és la nostra vida!

El més interessant d'aquesta novel·la és el final i pel fet de ser el final, no vos puc revelar. Oh!!! Has de llegir-te'l!!!

Però sobretot, la il·lustració de l'espectacular portada, de Paula Bonet, t'incita a començar a llegir el més apressa possible i ja després no pots parar.

1 comentari: